Munkavédelmi kockázatértékelés

A munkavédelmet egy mindenki számára megtérülő befektetésnek is tekinthetjük, hiszen a munkáltatónak a befektetett anyagi ráfordítás bőségesen megtérül azáltal, hogy a baleset miatt nincs munkaidő, és termelés kiesés, valamint a kártérítésre sem kell pénzt fordítania.

Továbbá a munkavállaló érdeke is, hogy használja az egyéni védőeszközöket, illetve betartsa a szükséges munkavédelmi utasításokat.

A kockázatértékelés a munkáltató legfontosabb, további intézkedéseket igénylő megelőzési, munkavédelmi feladata. Nem egyszeri, hanem folyamatos tevékenység.

A KOCKÁZATÉRTÉKELÉS CÉLJA

A munkavégzés körülményeinek, a munkakörnyezet kialakításának áttekintése.

A kockázatértékelés nem más, mint gondos áttekintése annak, hogy az adott munkahelyen mi károsíthatja, veszélyeztetheti a dolgozók egészségét, testi épségét és milyen óvóintézkedések szükségesek a baj megelőzésére.

Minden vállalkozásnál kötelező dokumentum a kockázatértékelés!

MILYEN IDŐKÖZÖNKÉNT SZÜKSÉGES ELKÉSZÍTENI A KOCKÁZATÉRTÉKELÉST?

-háromévente újra szükséges elkészíteni

A kockázatértékelés dokumentumát a munkáltató köteles a külön jogszabályban foglaltak szerint, de legalább 5 évig megőrizni.

A kockázatértékelés elkészítése munkavédelmi- és foglalkozás-egészségügyi szaktevékenységnek minősül.

Amennyiben nem rendelkezik érvényes kockázatértékeléssel és szeretné pótolni a hiányosságot, keressen fel elérhetőségeink egyikén és kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Szüksége van megfelelő szakemberre?

Dolgozzon velem!