Emelőgép ügyintézés

A 47/1999 (VIII.4.) GM rendelettel kiadott Emelőgép Biztonsági Szabályzat alapján vállalom az emelőgépek, targoncák emelőgép ügyintézői szolgáltatásának biztosítását, a dokumentációk elkészítését.

  • emelőgép ügyrend kialakítása
  • vizsgálati csoportszám meghatározása
  • szerkezeti- és fővizsgálatok elvégzése
  • időszakos biztonsági felülvizsgálatok elvégzése
  • üzembehelyezéshez szükséges dokumentációk elkészítése
  • üzembe helyezési eljárás lefolytatása

Továbbá vállalom helyi emelőgép biztonsági szabályzatok készítését, meglévő szabályzatok ellenőrzését, a kapcsolódó dokumentáció elkészítését, a szabályzat alapján a gépkezelők oktatását, nyilvántartás készítését az adott gépparkról és igény esetén részvétel az előre bejelentett hatósági ellenőrzéseken is.

MIBŐL ÁLL AZ EMELŐGÉP-ÜGYINTÉZÉS?

Emelőgépnek számít többek között a daru, a targonca és a különféle teheremelő berendezések. A 47/1999 GKM. rendelet alapján minden olyan cég, amely emelőgépeket használ köteles azokat időszakosan ellenőrizni, melyhez szakképzett emelőgép ügyintézőt kell alkalmazni.

Az emelőgép ügyintézés rendkívül összetett. Az emelőgép ügyintéző készíti el az adott cégre vonatkozó emelőgép biztonsági szabályzatot, ütemezi a kötelező felülvizsgálatokat, ellenőrzi az alkalmazottak munkáját, az üzemeltetési körülményeket.

Fontos, hogy kizárólag megfelelő képesítéssel rendelkező alkalmazott bízható meg emelőgép kezelésével. Ha az ellenőrző hatóság hiányosságot észlel, a felelősség a cég ügyvezetőjét terheli. Az emelőgép-ügyintézés ellenőrzését az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) végzi.

Szüksége van megfelelő szakemberre?

Dolgozzon velem!